Aktuális híreink

Az Aston Martin Magyarországra érkezik!
Az Aston Martin Magyarországra érkezik!

Az Aston Martin a Gablini Csoporton keresztül nyitja meg első kereskedését Budapesten 2020 elején.

2020-tól megnyitja kapuit Magyarország első és egyetlen Aston Martin kereskedése, erről írt alá szerződést Gablini Gábor, a Gablini cégcsoport tulajdonosa és az Aston Martin Europe ma Budapesten. 

"Egy új márka képviselete mindig örömteli és izgalmas feladat és az Aston Martin forgalmazásával egy új fejezetet nyitunk a mind a cégcsoportunk életében, mind a hazai autókereskedelemben. Rendkívüli örömmel tölt el, hogy ez az ikonikus brit autómárka Magyarországon összekapcsolódik a Gablini névvel" mondta Gablini Gábor a cégcsoport tulajdonosa.

Thomas Kiesele, az Aston Martin Europe elnöke elmondta: "Nagyon örülünk, hogy egy új üzleti lehetőség indul útjára Budapesten ennek a szerződésnek az aláírásával. Az első magyar viszonteladó márkánk iránti elkötelezettsége egyértelműen mutatja azt, hogy bíznak az Aston Martin jövőjében. 100%-ig biztosan vagyunk abban, hogy a Gablini Csoport tökéletes partner lesz a számunkra abban, hogy nagyra értékelt Aston Martin ügyfeleink számára kivételes szolgáltatásokat nyújtsunk."

A Gablini autószalonok az egyik legrégebbi új autókat forgalmazó vállalkozás Magyarországon, már eddig is számos szakmai elismerést értünk el és sok újdonság bevezetése kötődik a cégünkhöz. "Az Aston Martin Budapest több mint három évtizednyi, az autóiparban megszerzett tapasztalatunk és a ránk jellemző folyamatos fejlődés, bővülés eredménye", mondta Kovács-Farkas Tamás, a Gablini Csoport ügyvezető igazgatója.

A Gablini cégcsoport 1988-as megalakulásától kezdve olyan stabil, nyitott és fejlődőképes vállalati struktúrát hozott létre, amely folyamatosan alkalmazkodik a piac változásaihoz, igényeihez, és képes gyorsan alkalmazni az új technológiákat. Ilyen volt a világ első Blue Box Peugeot autószalonja, vagy a Közép – európai régió első, a Nissan sportautóit forgalmazó High Performance Centere. 2009-ben az Infiniti márkát hozták Magyarországra, 2013-ban pedig hazánkban az elsők között állt a Gablini az elektromobilitás mellé, aminek eredményeként a hazai elektromos személygépjármű forgalmazás jelentős része a cégcsoporthoz köthető.

 

A Gablini Csoportról:

A magyar tulajdonú középvállalkozás, több mint 30 éve tölt be meghatározó piaci szerepet a hazai gépjárműkereskedelemben. Öt márka hazai képviseletét látja el. Nissan, Peugeot, Hyundai és Kia márkákat forgalmaz, valamint az Infiniti kizárólagos hazai partnere. A 190 főt foglalkoztató vállalkozás 2018-ban több mint 2000 darab új gépjárművet értékesített és közel 17 milliárd forintos árbevételt ért el.

www.gablini.hu

 

Az Aston Martin Lagondáról:

Az Aston Martin Lagonda egy exkluzív autók és SUV-k gyártására szakosodott luxus gépjárműcsoport. Az ikonikus Aston Martin márka a legfrissebb technológiai újításokat, a kivételesen mesteri kézimunkát és az időtálló dizájnt ötvözi az olyan modellek gyártása során – többek között –, mint a Vantage, a DB11, a Rapide AMR vagy a DBS Superleggera. A Lagonda márka 2021-ben indul újra útjára a világ első, luxus elektromos autókat gyártó vállalataként. Az Aston Martin Lagonda, melynek székhelye az angliai Gaydon városában található, olyan autókat tervez, alkot és exportál, amelyeket a világ 53 országában értékesítenek.

A Lagondát 1899-ben alapították, az Aston Martint 1913-ban. A két márka 1947-ben találkozott, amikor mindkettőt felvásárolta a későbbi Sir David Brown. Dr. Andy Palmer és az új menedzsment csapat irányításával 2015-ben a Csoport elindította Második Évszázados Tervét (Second Century Plan) a hosszú távú fenntartható növekedés biztosítására. A terv részeként hét új modellt vezetnek be, köztük a DB11-et, az új Vantage-t, a DBS Superleggerát és egy SUV-t, valamint egy új gyártóközpontot is felépítenek a walesi St. Athanben.

www.astonmartin.com/media

 

Gablini sajtókapcsolatok:

Váradi Péter
Marketing kommunikációs menedzser
Mobil: +36 30 6688 076
Email: varadi.peter@gablini.hu

 

Aston Martin sajtókapcsolatok a kontinentális Európában

Tina Brenner
PR Manager Europe
Mobile: +49 (0) 172 823 2375
Email: tina.brenner@astonmartin.com

Judith Richter
PR Executive Europe
Mobile: +49 (0) 162 258 1360
Email: judith.richter@astonmartin.com

Leonardo Lucchini
PR Specialist Europe
Mobile: +49 (0) 172 668 4038
Email: leonardo.lucchini@astonmartin.com